8. Gün /31.07.2023
TÜRKÇİMENTO'nun düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu'23 kapanış töreni ve sergiyle sona erdi
Betonart Yaz Okulu 2023
Küratör
İzmir’de doğdu. İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun olduktan sonra lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde Mimarlık Bölümü’nde tamamladı.
Lisans yıllarında Libya ve Katar’da şantiyede görev aldı, Doha’da Arata Izosaki tarafından tasarlanan QNCC binasında stajyer olarak yer aldı. Eğitim ve meslek hayatı boyunca, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması ve İztuzu Kumsalı Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Yarışması’ndan aldığı 1.lik ödülleri başta olmak üzere çeşitli ulusal ve uluslararası mimarlık yarışmalarında ödüller kazandı. Aldığı ödüllerin yanısıra çeşitli üniversitelerde jüri üyeliği ve öğretim üyeliği yaptı, birçok ulusal ve uluslararası mimari dergide makaleler yayınladı. Çalışmalarını 2015 yılından bu yana Lebriz Atan Karaatlı ile birlikte kurduğu KAAT Architecture + Urban kapsamında sürdürmektedir.
Websitesi: Kaat
Koordinasyon
1982 Osmaniye doğumlu. Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümünde tamamladı. Lisans eğitimi sırasında “2005 Betonart Yaz Okulu” başta olmak üzere, 2006 “Osmaniye İli Merkez ve İlçeleri Kültür Envanteri Yüzey Araştırması” gibi çeşitli çalışmalara katıldı. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra bir yıl Doç. Dr. Hakkı Moltay ile birlikte MİMTA Mimarlık tasarım ofisinde, bir buçuk yıl Bayrampaşa Forum A.V.M şantiyesinin dış kabuk ve çatı işlerinde çalıştı. Çeşitli ulusal ve uluslararası sempozyumlarda basılmış bildirilerinin yanı sıra Bilkent Kültür Girişimi’nin 2011 yılında “Sizin Ellerinizle Şekillensin, Kültür Ürünlerine Dönüşsün” sloganıyla düzenlediği yarışmada grafik dalında 2. lik ödülünü kazanmıştır.2013 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimari Tasarım Sorunları programından “Değişen Toplum, Kültür, Gelenek Ve Sosyal Yapının Mekan Oluşumuna Etkisinin; Kadırga Semti Örneğinde İncelenmesi” başlıklı teziyle mezun olmuştur. 2010-2014 yıllarında İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İç mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. 2014-2015 yılları arasında New York Üniversitesi’nden (N.Y.U) “Modern Mimari 1990-2014” ve “New York; Mimari ve Değişen Yaşam Biçimleri” derslerini almak için bir yıl New York Şehrinde yaşamıştır. 2008-2014 yılları arasında “Betonart Yaz Okulu” moderatörlüğünü üstlenmiş,2014 yılında aynı workshop’un yürütücülüğünü devralmıştır. 2015-2016 yılları arasında Zirve Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 2017-2019 yılları arasında İstanbul Arel Üniversitesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Mimarlık Bölümlerinde dersler vermiştir. Ayrıca 2017-2019 yıllarında tasarım eğitimine yeni başlayan öğrencileri informel çalışmalarla tanıştırmayı amaçlayan “Mimarlığa Merhaba” projesinin koordinatörlüğünü yapmıştır.2021-2022 bahar döneminde Erasmus+ bursu kazanarak Dresden Teknik Üniversitesinde "Making Heimat" modülü kapsamında dersler vermiştir. 2019-2022 yılları arasında İstanbul Arel Üniversitesi Mimarlık bölümünde tam zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 2022 yılında İstanbul Arel Üniversitesi İç Mimarlık bölümüne Dr. Öğretim Üyesi olarak atanmış ve bu göreve devam etmektedir.
Moderatör
TAV Esenboğa Havalimanı İnşaatı’ ile ‘Uygur Mimarlık’ ve ‘Emre Arolat Mimarlık’ ofislerinde staj eğitimi gördü. 2007 yılında ‘Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım’ programında Yüksek Lisans çalışmalarına başladı. Programa ara verdiği 1 yıl süresince ‘Tabanlıoğlu Mimarlık’ bünyesinde farklı ölçeklerde konsept projeler üretti. 2010 yılında Yüksek Lisans programını tamamladı. Eğitim ve kariyer sürecinde Roterdam, Brüksel ve Singapur’da düzenlenen akademik ve profesyonel seçkilerde projelerine yer verildi. Ulusal mimari yarışmalarda 12 projesi ödüle layık görüldü. 3 farklı üniversite kadrosunda yarı zamanlı mimari stüdyo yürütücüsü ve misafir öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 2012 yılında ‘Tamirci Mimarlık’ şirketini kurdu ve çalışmalarını kendi ofis bünyesinde sürdürmektedir. Bunun yanı sıra Arkitera ile dijital yayın platformları için hazırlanan Micheal Sorkin’in 2018 yılında yayınladığı listeden hareketle ‘Mimarsan Bilirsin 250’ mesleki tartışma serisinin içerik üretimi ve moderatörlüğünü üstlenmektedir.
Websitesi: Tamirci Architects
Koordinasyon
1988 Ankara doğumlu. Fatih Üniversitesi Grafik bölümünü tamamladı. TÜRKÇİMENTO’da Grafiker olarak çalışmaktadır. 2010 yılından beri BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nda Koordinasyonda yer almaktadır.
Moderatör
89 yılında Ankara’da doğan Pınar Kesim Aktaş, 2012 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi mimarlık bölümünden mezun olup, 2013 yılında aynı üniversitede kentsel tasarım yüksek lisansına başladı. 2015 yılında Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığından GreenCoat projesi ile Teknogirişim desteği, Pınar Kesim Aktaş önderliğinde kazanıldı. Aynı yıl caps. Tasarım Firması kurucu ortağı olan Aktaş, 2 yıl boyunca firma bünyesinde GreenCoat proje yürütücülüğünü gerçekleştirdi. Bu kapsamda ar-ge çalışmaları koordinasyonu, ürün ve iş geliştirme süreçlerini yönetti. 2014’ten itibaren farklı ölçeklerde tasarım ve master plan projelerinde yer alan Aktaş, ulusal ve uluslararası mimarlık ve kentsel tasarım yarışmalarında 30’un üzerinde ödül kazandı. 2017 yılında Rüsumat sahili projesi ile Mimarlık Yıllığına seçildi. Caps Office bünyesinde kentsel tasarım projelerine odaklanarak, insanın merkezde olduğu, kullanıcı ile dönüşen mekan üretimleri üzerine çalışmalarına devam etmektedir. Meydan tasarımları başta olmak üzere, kıyı tasarımı, tarihi alan yeniden kullanım projeleri, anı alanı ve anıt tasarımları gibi kamusal alan odaklı projeleri odağına alır.2020 yılı itibariyle ödül aldığı yarışmalar arasında Emek, Barış ve Demokrasi Anıt Meydanı Uluslararası Yarışması’nda 1.lik ödülü, İzmit Fethiye Caddesi Yeniden Düzenleme Projesi 1.lik ödülü, Bakırköy Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması eşdeğer 1.lik ödülü, Salacak Kentsel Tasarım Yarışması 1.lik ödülü, Meles Çayı Kentsel ve Ekolojik Omurga Tasarım Yarışması 2.lik ödülü ve Kadıköy Meydan Projesi eşdeğer 1.lik ödülü yer almaktadır.
Websitesi: caps.
Akademik Danışman
1996 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun olmuştur. 1998 yılında “Cam Malzemenin İç Mekanda Bölücü Eleman Olarak Kullanım Şekillerinin Araştırılması” başlıklı tez çalışması ile İç Mimarlık yüksek lisansını, ardından 2001 yılında “Yüzeylerin Dokusal İfadeleri İle Mekan Kimliğinin Oluşturulmasında Yapısal Çözümlemeye Dayanan Bir Yöntem Önerisi” başlıklı tez çalışması ile Mimar Sinan Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İç Mimarlık Anasanat/Anabilim Dalında Sanatta Yeterlik Programını tamamlamıştır. 2002 yılından itibaren Çukurova Üniversitesi ve 2009 yılından Kültür Üniversitesi İç Mimarlık Bölümlerinde Yardımcı Doçent olarak görev yapmış olan Baş, Doçentlik unvanını 2013 yılında Mimarlık Tasarım/Planlama/Proje/Uygulama alanında almıştır.2014-2017 yıllarında Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümünde, 2017-2019 yılları arasında da İstanbul Arel Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünde Doçent olarak görev yapmıştır. 2019-2021 yıllarında İstanbul Arel Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünde Profesör kadrosuna atanan Baş, 20.06.2022 tarihinden itibaren de Trakya Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümünde Profesör olarak görev yapmaktadır.
“İç Mimarlık Proje” tasarım ve uygulamalı “Yapı İçi Konstrüksiyon ve Malzeme” lisans dersleri ile birlikte “Detay Tasarımında Malzeme”, “Mekan Öğelerinin Tasarımında Yaratıcı Biçimlendirme” İçmimarlık Anasanat Lisansüstü Dersleri başlıca alan derslerini oluşturmuştur. Çalışma alanı kapsamında çok sayıda yurt içi ve yurt dışı bilimsel, kültürel ve sanat proje çalışmalarında akademik danışman, eğitmen, konuk konuşmacı ve araştırmacı olarak görev yapmıştır. Yurtiçi ve yurtdışı bilimsel yayın ve çalışmalarının yanı sıra tez jüri üyeliği ve yürütücülüğü, birçok Bilimsel Kurul Üyelikleri, hakemlik ve yayın editörlüğü yapmış, bilimsel ve akademik çalışma ile birlikte birçok idari görevi sürdürmüştür. Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul- İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde eğitimcilerin eğitimi ve Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibi ile birlikte çok sayıda toplumsal fayda içerikli çalışmada yer almıştır.
Moderatör
Mehmet Ali Gasseloğlu 2018 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Bölümünden, 2022 yılında "Boş Mekan: Eleştirel Bir Olasılıklar Alanı" başlıklı tezi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programından mezun olmuştur. Çalışma alanları mimarlık eğitiminde ve pratiğinde enformel yaklaşımlar, alternatif mekansal pratikler ve katılımcılık üzerine yoğunlaşmaktadır. 2020 yılında kurulan ve kamu yararı gözeterek mekansal pratikler geliştirmeyi amaçlayan 'Lokal: Araştırma ve Tasarım İşliği'nin kurucu üyelerinden biridir. Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmakta, mimari tasarım alanındaki doktora çalışmasına İstanbul Teknik Üniversitesi'nde devam etmektedir.
TÜRKÇİMENTO'nun düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu'23 kapanış töreni ve sergiyle sona erdi
Bir gün önce yapılan beton dökümün yapıldığı kalıplar, saat 11.00’e doğru kurumanın gerçekleşmesinin…
Sabah 9.30 ‘da beton mikseri çalışma alanına geldi. Bir gün önceden çesanlarla oluşturulan…
Katılımcılar, kalıpların kurulması için çalışmalarını sürdürdüler. Bir gün önceden alana getirilen malzemelerin çalışmalara…
Çalışmanın dördüncü gününde öğrenciler, bir gün önceden kalıplara koydukları beton örneklerini kalıplardan çıkardılar…
Yaz okulunun üçüncü günü, ilk iki günde tasarlanan projelerle sahaya taşındı.
Etkinliğin ikinci gününde Sinan Salonunda TÜRKÇİMENTO Teknik Asistanı İnş. Y. Müh. Barış Akbelen…
Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Betonart Mimarlık Yaz Okulu, Sinan Salonunda gerçekleştirilen toplantı…